Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht
Hoofdkantoor Portaal, Utrecht

Hoofdkantoor Portaal, Utrecht

Het hoofdkantoor van woningcorporatie Portaal is een uitstekend voorbeeld van hoe een verouderd kantoorgebouw gerevitaliseerd is tot een modern duurzaam gebouw voor 'het nieuwe werken'. Het traditionele cellenkantoor is getransformeerd in een open kantoorlandschap met voorzieningen en installaties in de middenzone. Nieuwe diagonaal geplaatste vides bevorderen de ruimtelijke en visuele relaties tussen de verdiepingen. Naast de vernieuwde dubbelhoge entree bevindt zich het Portaal buurtcafé. Deze toegevoegde functie bevorderd de sociale interactie tussen medewerkers, huurders en buurtbewoners. Daarnaast is het pand verduurzaamd van energielabel G tot energielabel A. Het project is binnen een half jaar ontworpen en uitgevoerd.

Opdrachtgever: Portaal
Omvang: 5.000 m2  
Realisatie: 2012

architekten pdf