Kantoorgebouw uitbreiding Tristar Schiphol Oost opgeleverd - nov 2018

De uitbreiding van het Tristar kantoren complex op Schiphol Oost is opgeleverd. Gebruiker Honeywell zal begin 2019 haar intrek nemen in het gebouw.
De eerste Pijler van de Trekfietsbrug wordt in week 31 geplaatst - aug 2018

De middenpijler van de Trekfietsbrug wordt in het weekend van 4/5 augustus geplaatst in de middenberm van de A4. De werkzaamheden vinden plaats tijdens een reguliere wegafsluiting zodat er geen extra hinder wordt veroorzaken voor de weggebruikers.

Bekijk het project   >>


QWA ontwerpt nieuwe fietsbrug tussen Cuijk en Mook - juli 2018

Na een uitgebreide selectieprocedure is het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de nieuwe fietsbrug tussen Cuijk en Mook gegund aan de combinatie Züblin en HSM. QWA verzorg het ontwerp van de brug en de aanlandingen. Karres en Brands is verantwoordelijk voor de landschappelijke inpassing. Vanaf eind 2020 kunnen de eerste fietsers gebruik van de brug maken.

Bekijk het project   >>


Eerste paal kantoorgebouw Tristar Schiphol Oost - juli 2018

Samen met Schiphol Real Estate werkt QWA aan de uitbreiding van het Tristar kantoren complex op Schiphol Oost. De eerste palen zitten reeds in de grond, de uitbreiding is eind 2018 klaar!

Bekijk het project   >>


QWA zoekt een assistent ontwerper en bouwkundig tekenaar - april 2018

Bekijk de vacature voor assistent ontwerper en bouwkundig tekenaar.

Bekijk vacatures   >>


Uitbreiding kantoorgebouw Tristar Schiphol Oost - april 2018

Samen met Schiphol Real Estate werkt QWA aan de uitbreiding van het Tristar kantoren complex op Schiphol Oost. De uitbreiding voegt zich naadloos in de architectuur van de het bestaande complex en zorgt voor een verlevendigen van de plint.

 


Sanders Building, Erasmus Universiteit Rotterdam in gebruik genomen - maart 2018

In de uitbreiding van de laagbouw zijn de nieuw ontworpen studie -en ontmoetingsruimten gesitueerd. Door de grote glazen gevelpuien zijn van buiten af, ook tijdens het gebruik in de avond, de functies van deze ruimten goed zichtbaar en dragen bij aan de dynamiek van de Erasmus Plaza.

Bekijk het project   >>


Nieuwe Rijnhavenbrug te Alphen aan den Rijn is geopend - december 2017

De Rijnhavenbrug aan de Hoorn in Alphen aan den Rijn is op vrijdag 22 december geopend! De doorvaarthoogte van de nieuwe brug is twee meter hoger dan de oude brug waardoor de meeste boten het Rijnhavengebied kunnen bereiken zonder dat de oeververbinding open moet

Bekijk het project   >>


Ritsumasyl krijgt bio-composiet fietsbrug - december 2017

De bouw van een fietsbrug van hergebruikt biologisch materiaal over het Van Harinxmakanaal bij Ritsumasyl gaat door. Deze brug is een primeur voor Nederland. QWA is onderdeel van een innovatief ontwerpteam, bestaande uit provincie, aannemer Reef Infra-Spie en composietproducent Infra Composites.

Bekijk het project   >>


QWA ontwerpt het nieuwe Trekfietsviaduct over de snelweg A4 - december 2017!

Samen met Dura Vermeer heeft QWA de Design & Build tender voor het nieuwe Trekfietsviaduct gewonnen! De brug voorziet in een snelle fietsroute van Ypenburg naar het centrum van Den Haag.

Bekijk het project   >>


Nieuwe Rijnhavenbrug te Alphen aan den Rijn wordt binnenkort ingehesen -
september 2017

De werkzaamheden en bouw van de Rijnhavenbrug vorderen gestaag. Op 19 september wordt het val geplaatst en op
21 september volgen de hameistijlen en de balanspriem. We verheugen ons erop om het resultaat ervan te zien.

 


4e prijs voor 'Hortus Ludi' van StudioZwart en Quist Wintermans Architekten -
september 2017

Voor de prijsvraag voor een nieuw cultuurcluster in het Ebbingekwartier in Groningen bundelden StudioZwart en Quist Wintermans hun krachten. Centraal in het ingezonden ontwerp staat een tuin als verbindend element tussen de nieuwbouw en de reeds bestaande karakteristieke gebouwen op de locatie. De inzending is beloond met een vierde prijs uit een totaal van 107 inzendingen.

 


Herinrichting hoofdkantoor Randstad gepubliceerd in Architectenweb Magazine - feb 2017

Architectenweb Magazine pakt in Thema Kantoren uit met een artikel omtrent de volledig heringericht van het Randstad hoofdkantoor te Diemen. lees het artikel hier

Bekijk het project   >>


De Kraanvogel is open! - jan 2017

Op woensdag 18 januari is de nieuwe beweegbare fiets- voetgangersbrug in de haven van Spijkenisse geopend door Wethouder Christel Mourik. De asymmetrische ophaalbrug is het eerste project in De Haven Spijkenisse en completeert de recreatieve fietsroute “Het rondje Voorne-Putten”.

Bekijk het project   >>


Kolenkitbuurt in 'Gebouwd in Amsterdam, projectenboek 2015-2016' - jan 2017

In het projectenboek wordt de bouwproductie van de Gemeente Amsterdam gedocumenteerd in de periode 2015-2016. Het door QWA ontworpen woongebouw bestaat uit 76 huur en 28 koopappartementen.

Bekijk het project   >>


Herinrichting hoofdkantoor Randstad is afgerond - december 2016

QWA heeft in samenwerking met OTH Architectenhet hoofdkantoor van Randstad in Diemen volledig heringericht. In het oorspronkelijk door Wim Quist ontworpen gebouw zijn zowel de kantoorverdiepingen als de representatieve functies op de begane grond en eerste verdieping volledig aangepast aan de Randstad organisatie anno nu.

Bekijk het project   >>


Renovatie en uitbreiding van het Avioport kantoorgebouw op Schiphol in volle gang - mei 2016

Op 29 april zal het hoofdentree van Avioport worden opgeleverd en daarmee is het gebouw gereed voor de ingebruikname door Samsung. Lees meer >>

 


Herinrichting hoofdkantoor Randstad - mei 2016

De herinrichting van het hoofdkantoor van Randstad is in volle gang en inmiddels zijn er meerdere verdiepingen in gebruik genomen. In het oorspronkelijk door Wim Quist ontworpen gebouw wordt de conventionele kantoorindeling vervangen door open werkplekken met veel ruimte voor interactie. Lees meer >>

 

Neeltje Jans Radartoren genomineerd voor het Zeeuws architectuurprijs! - mei 2016

Na de betonprijs te hebben gewonnen voor de categorie constructief ontwerp is het Neeltje Jans radartoren ook genomineerd voor het Zeeuws architectuurprijs.Op de facebookpagina van de dag van de architectuur Zeeland kan er op de Neeltje Jans Radartoren worden gestemd. Facebookpagina DVDA Zeeland

Bekijk het project   >>


Dienstgebouw Nationale Park Hoge Veluwe van H.P. Berlage na herbestemming in gebruik genomen - april 2016

Onlangs is de op één na laatste fase van het Dienstgebouw Nationale Park Hoge Veluwe opgeleverd.
Lees meer >>

 


Eerste verkeer rijdt over nieuwe Botlekbrug - juli 2015

De eerste auto's zijn zondag 12 juli over de nieuwe Botlekbrug gereden. Zondag is de zuidelijke rijbaan van de nieuwe brug in gebruik genomen, eind dit jaar wordt ook de noordelijke rijbaan opengesteld voor het verkeer. De door QWA ontworpen brug is het gezichtsbepalende onderdeel van het project verbreding A15 Maasvlakte-Vaanplein en is een van de grootste hefbruggen in Europa.

Bekijk het project   >>

QWA ontwerpt nieuwe keersluis Limmel - januari 2015

Na een uitgebreide selectieprocedure is het ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van Keersluis Limmel gegund aan de combinatie Besix, Rebel en Egemin. QWA verzorgt het ontwerp van de keersluis en de bijbehorende verkeersbrug, Karres en Brands is verantwoordelijk voor het landschapsontwerp. Het is de eerste sluis ter wereld die met een DBFM contract wordt gebouwd. Medio 2015 start de bouw. Lees meer >>

 

Bouw Spieringbrug Muiden in volle gang - januari 2015

De bouw van de Spieringbrug in de vestingstad Muiden is in volle gang. De oostelijke aanbrug is bijna klaar en het composiet dek is geplaatst. In het voorjaar van 2015 is de oplevering van de brug gepland. Lees meer >>

 QWA geselecteerd Prins Clausbrug Dordrecht - februari 2015

Uit 127 uitzendingen is de inzending van QWA als 1 van de 5 partijen geselecteerd. Deze selectie is gemaakt aan de hand van een architectonische visie. De toekomstige Prins Clausbrug verbindt de nieuwe op te waarderen wijk De Staart voor fietsers en voetgangers met het stadscentrum van Dordrecht. QWA heeft de inzending getiteld 'SLOW MOTION' gedaan in samenwerking met Van Beek Rietveld Beaufort, ABT Velp, ITBB en Atelier Lek. In de komende periode werken de verschillende partijen het ontwerp uit.

 


Rijnhavenbrug genomineerd voor Rotterdam Architectuurprijs - december 2014

De Rijnhavenbrug is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2014. Samen met 4 bouwwerken, waaronder De Rotterdam en Rotterdam CS, komt het in aanmerking voor de prijs. De Rijnhavenbrug maakt een bijzondere fiets- en voetverbinding van de Wilhelminapier naar Katendrecht. Lees meer >>.

Bekijk het project   >>

Beide brugdekken nieuwe Botlekbrug geplaatst - september 2014

Beide brugdekken van de nieuwe Botlekbrug zijn geplaatst, een bijzondere logistieke en uitvoeringstechnische prestatie. De door QWA ontworpen brug is het meest gezichtsbepalende onderdeel van het project verbreding A15 Maasvlakte - Vaanpleinen en wordt één van de grootste hefbruggen in Europa. Een filmpje van het invaren van de brug is hier te zien.

Bekijk het project   >>

Eerste pijler Spieringbrug geplaatst - september 2014

Op 8 september is de eerste pijler van de Spieringbrug nabij Muiden geplaatst. De Spieringbrug wordt vanaf 2015 gebruikt door het lokale verkeer in Muiden en is nodig door het verleggen van de A1. De nieuwe brug sluit in sfeer en belevingswaarde aan op de bestaande sluis en het slot in Muiden, maar heeft wel een eigentijds karakter.

Bekijk het project   >>


Gunning weguitbreiding A9 Gaasperdammerweg afgerond - september 2014

Rijkswaterstaat en consortium IXAS Zuid-Oost hebben op 12 september 2014 het contract ondertekend voor de verbreding van de A9 Gaasperdammerweg tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen. Binnen het DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain) is QWA verantwoordelijk voor de architectonisch begeleiding.

 


Ontwerp Donaubrücke Linz wint derde prijs! - september 2014

Van 8 internationale inzendingen heeft het ontwerp van QWA en VCE voor de Donaubrücke in Linz de derde prijs gewonnen.

 Beide Coentunnels geopend - juli 2014

Op 27 juli 2014 zijn beide Coentunnels in Amsterdam geopend voor het verkeer. Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, heeft de gerenoveerde Coentunnel samen met weginspecteurs van Rijkswaterstaat opengesteld voor het verkeer. Sinds mei 2013 is de Tweede Coentunnel al in gebruik. Met dit megaproject is een grote stap gezet naar een verbetering van de bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer in de Noordelijke Randstad. Kijk hier een filmpje van de opening.

Bekijk het project   >>

QWA wint met de IJsselbrug de Kleur Buiten Prijs! - juni 2014

Donderdag 19 juni is tijdens een kleurrijke bijeenkomst de Kleur Buiten Prijs uitgereikt. Met de rode IJsselbrug tussen Hattem en Zwolle is QWA winnaar van deze prijs! De Kleur Buiten Prijs is een initiatief van de Stichting Kleurenvisie. Het doel van de prijs is om het bewust en vitaal gebruik van kleur in de architectuur en stedenbouw te bevorderen.

Bekijk het project   >>

Radartoren Neeltje Jans! - mei 2014

Eind mei is het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe door QWA ontworpen Radartoren op Neeltje Jans. De betonnen toren met verticale, antracietkleurige cannelures staat in een omgeving die ruimtelijk wordt bepaald door het open water van de Noordzee. De onbemande radartoren wordt 115 meter hoog en wordt gebouwd voor een betere radardekking bij de monding van de Westerschelde.

Bekijk het project   >>

Bouw Spieringbrug is gestart! - april 2014

De bouw van de Spieringbrug in Muiden is gestart! Er wordt hard gewerkt aan de palen en fundering, en de eerste liggers zijn gemaakt. De Spieringbrug is voor het lokale verkeer in Muiden en is nodig door het verleggen van de A1. De nieuwe brug sluit in sfeer en belevingswaarde aan op de bestaande sluis en het slot in Muiden, maar heeft wel een eigentijds karakter. De realisatie van de brug wordt in het voorjaar van 2015 verwacht.

Bekijk het project   >>

Ontwerp Bypass-Brücken zur Voestbrücke Linz wint 3e prijs! - maart 2014

Het ontwerp van QWA en SSF Ingenieure voor de Voestbrücke in Linz heeft de derde prijs gewonnen. Hiermee versloeg het ontwerp 12 andere internationale inzendingen. Aan beide zijden van de bestaande brug, die tijdens de bouw in gebruik moet blijven, worden twee 'bypass'-bruggen gebouwd.

 Onderdoorgang, Food Plaza en Spar EUR geopend! - maart 2014

Op maandag 3 maart zijn de onderdoorgang, het Food Plaza en de Spar University van het L-gebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam feestelijk geopend. De 5 meter hoge doorbraak door het bestaande gebouw is onderdeel van de nieuwe stedenbouwkundige hoofdstructuur van de Universiteitscampus. Middels de licht uitstralende kolommen fungeert de doorgang 's avonds als een passage met aantrekkingskracht aan het einde van de centrale Institutenlaan. QWA was in het proces verantwoordelijk voor het ontwerp van de onderdoorgang en andere aanpassingen aan de schil van het gebouw.

 Parktoegang Kröller-Müller Museum in gebruik genomen - december 2013

De door QWA ontworpen toegang vanuit het Nationale Park Hoge Veluwe naar de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum is in gebruik genomen. De toegang is onbemand: openen en sluiten van de circlelock vindt plaats door scannen van de toegangskaart. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een glazen cilinder voorzien van een dak gedragen door diagonaal geplaatste schijven. Het is de eerste circlelock in Nederland die geheel buiten is geplaatst.

Bekijk het project   >>

Bouw Botlekbrug vordert gestaag - december 2013

De bouw van de Botlekbrug is duidelijk zichtbaar geworden. De eerste middelste dubbeltoren is op hoogte, een groot deel van het betonnen dek van de aanbruggen ligt op zijn plaats en er wordt hard gewerkt aan alle stalen onderdelen van de brug. De Botlekbrug is onderdeel van de A15 bij Rotterdam en wordt een van de grootste hefbruggen in Europa. In 2015 is het project gereed.

Bekijk het project   >>

QWA winnaar én drievoudige nominatie Betonprijs 2013!

Tijdens het Betonprijsdiner in het Hulstkampgebouw in Rotterdam is de Keersluis in Heumen uitgeroepen tot winnaar van de Betonprijs in de categorie 'Natte waterbouw'! Ook twee andere projecten van het bureau waren genomineerd: De Leidsche Rijntunnel in de categorie 'Betontechnologie' en De Tacitusbrug bij Ewijk-Valburg (A50) zelfs in twee categorieën, 'Uitvoering' en 'Bruggen en viaducten'.

Bekijk het project   >>

Fietsbrug Voldijk in gebruik genomen - oktober 2013

Fietsbrug Voldijk is 14 oktober 2013 officieel in gebruik genomen. De fietsbrug gaat ten westen van Tilburg over het Wilhelminakanaal en heeft als doel het woon-werkverkeer tussen de woonwijk Reeshof en het bedrijventerrein Vossenberg te verbeteren. Dagelijks zullen er 4000 mensen van de brug gebruik maken. De slanke brug heeft een vrije overspanning van 70 meter. Op de beide oevers staan betonnen V-vormige pylonen, waaraan het dunne stalen brugdek is opgehangen.

Bekijk het project   >>

Eerste boek 'Infra-architectuur' overhandigd! - oktober 2013

Afgelopen vrijdag 27 september is het boek 'Infra-architectuur' van Quist Wintermans Architekten gepresenteerd. Na inspirerende lezingen van Paul Wintermans, Henk Post (BESIX) en Gerard Doos (ABT) werd het eerste boek overhandigd aan Cees Brandsen, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud. Het boek toont onder andere een dertigtal projecten ontworpen vanaf begin jaren negentig tot nu en is verkrijgbaar via thoth.nl.

 

Twee projecten genomineerd voor Betonprijs - oktober 2013

Twee projecten van Quist Wintermans Architekten zijn genomineerd voor de Betonprijs. Keersluis Heumen is genomineerd in de categorie Natte Waterbouw en de Tacitusbrug A50 bij Ewijk is zelfs genomineerd in twee categorieën: Uitvoering en Bruggen en Viaducten. De Betonprijs is een tweejaarlijkse prijs voor projecten waarin het materiaal beton op een bijzondere wijze is toegepast. Op 20 november 2013 is de uitreiking van de Betonprijs.

 

Viaduct Oudeland opgeleverd - september 2013

Het viaduct Oudeland is afgelopen zaterdag 14 september zoals gepland opengesteld voor verkeer. Het viaduct is onderdeel van de verbreding van de A15 Maasvlakte - Vaanplein. QWA is in het project verantwoordelijk voor de vormgeving en de esthetische begeleiding van alle kunstwerken.

Bekijk het project   >>

Boek 'Infra-architectuur' verschijnt 27 september! - september 2013

Quist Wintermans Architekten toont in het boek 'Infra-architectuur' een dertigtal projecten ontworpen vanaf begin jaren negentig tot nu, alsmede een blik op de toekomst via projecten in uitvoering en voorbereiding. De projecten laten een bijzonder samenspel zien tussen functionaliteit, techniek, omgeving en beeld. 'Infra-architectuur' bevestigt het belang v/d architectonische kwaliteit van infrastructurele werken voor onze stedenbouwkundige en landschappelijke omgeving. Vanaf 27 september is het boek verkrijgbaar via THOTH

 

De fietsbrug Voldijk is geplaatst - juli 2013

In het weekend van 12 t/m 14 juli is de fietsbrug Voldijk over het Wilhelminakanaal geplaatst. De brug dient als verbinding tussen industrieterrein Vossenberg West II en de Reeshof. Onder veel belangstelling zijn de drie delen van de brug met behulp van landkranen en een drijvend ponton geplaatst. De brug heeft een overspanning van 105 meter en wordt in september in gebruik genomen.

Bekijk het project   >>

Bouw traject A15 MaVa vordert gestaag - juli 2013

De bouw van de verschillende kunstwerken rondom de uitbreiding van de A15 Maasvlakte - Vaanplein vordert gestaag. Bij het knooppunt Vaanplein is de hoofdvorm van twee nieuwe kunstwerken zichtbaar en viaduct Oudeland en Groene Kruisweg zijn in de afbouwfase. Het hoogtepunt van het traject is de nieuwe Botlekbrug. Hier wordt hard gewerkt aan de funderingen en longspans. QWA is binnen de PPS constructie verantwoordelijk voor de vormgeving en de esthetische begeleiding van alle kunstwerken.

Bekijk het project  >>

Ontwerp Süderelbebrücke Hamburg wint tweede prijs! - mei 2013

Het ontwerp van QWA en Kinkel + Partner voor de Süderelbebrücke in Hamburg heeft van de 12 internationale inzendingen de tweede prijs gewonnen. De jury noemt de brug met een hoofdoverspanning van 300 meter en 4 pylonen "een originele bijdrage aan de stedelijke verbinding" en "erkent uitdrukkelijk het goed doordachte ensemble".

Bekijk het project  >>

Tacitusbrug (Extra Waalbrug A50), Ewijk - Valburg geopend - mei 2013

Dinsdag 21 mei is de extra Waalburg bij Ewijk voor het verkeer geopend. De extra Waalbrug ligt naast de bestaande Waalbrug, al jarenlang een bekend fileknelpunt. De nieuwe brug is net als de bestaande brug een tuibrug en vormt hiermee een koppel, twee gedaantes met dezelfde vorm en kleur. Van dichtbij zijn verschillen zichtbaar in maat, vorm, materiaal en detaillering. Samen zijn de bruggen 'Tacitusbrug' gedoopt.

Bekijk het project   >>

Tweede coentunnel geopend - mei 2013

Maandag 13 mei is de tweede Coentunnel voor het verkeer geopend. De Coentunnel is in totaal 1300 meter lang en dient voor een betere ontsluiting van de noordelijke Randstad en het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Kenmerkend voor het ontwerp is een grote luifel van stalen roosters, die omhoog krult als een welkomstgebaar naar het verkeer. Donderdag opent Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Verkeer) de tweede Coentunnel officieel.

Bekijk het project  >>

Bouw Fietsbrug Voldijk gestart - mei 2013

De grondwerkzaamheden rondom de fietsbrug Voldijk zijn gestart en de eerste palen zijn geslagen. De nieuwe fietsbrug bij Voldijk gaat ten westen van Tilburg over het Wilhelminakanaal en heeft als doel het woon-werkverkeer tussen de woonwijk Reeshof en het bedrijventerrein Vossenberg te verbeteren. Naar verwachting gaan 4000 mensen dagelijks gebruik maken van deze brug. Half juli wordt de stalen brug ingevaren en gemonteerd.

Bekijk het project  >>

Eerste stalen delen Botlekbrug in Nederland - maart 2013

Eind maart zijn op de eerste stalen delen van de nieuwe Botlekbrug in Nederland aangekomen. De delen worden in Hannover gemaakt en in Nederland op het terrein van Mammoet in elkaar gezet. Vanaf daar worden ze op pontons naar de bouwlocatie gevaren. De Botlekbrug is onderdeel van de A15 bij Spijkenisse en wordt een van de grootste nieuwe hefbruggen in Europa.

Bekijk het project   >>

Tacitusbrug (Extra Waalbrug A50) constructief verbonden - maart 2013

De Extra Waalbrug bij de A50 is gesloten! Dat betekent dat de brug constructief is voltooid en dat er wordt gestart met het inrichtingen van de brug tot snelweg. De nieuwe brug ligt naast de bestaande Waalbrug, die na opening van de nieuwe brug gerenoveerd wordt.

Bekijk het project  >>

Traject A12 Utrecht - Veenendaal wint Bouwpluim 2013 - februari 2013

Het traject A12 Utrecht- Veenendaal heeft begin februari de Nederlandse Bouwpluim 2013 gewonnen in de categorie Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW). Het verbrede traject heeft onder andere de bouwpluim gewonnen omdat de extra wegcapaciteit ruim twee jaar eerder is opgeleverd dan gepland. QWA heeft de vormgeving van de kunstwerken verzorgd.

Bekijk het project  >>

BNA Gebouw van het Jaar 2013 - stem op Keersluis Heumen! - februari 2013

Keersluis Heumen maakt kans op de titel BNA Gebouw van het Jaar 2013! Breng nu hier je stem uit zodat de Keersluis meedingt voor de publieksprijs. Stemmen op het project kan tot 31 maart

Bekijk het project   >>

Ingebruikname Keersluis Heumen en boek 'Deur naar Maas' gepubliceerd! - februari 2013

Het boek Keersluis Heumen - Deur naar Maas is gepubliceerd na de ingebruikname van de keersluis in december 2012. De nieuwe keersluis en sluiskolk in Heumen zijn onderdeel van de ‘Maasroute’, waarlangs Rijkswaterstaat de vaarroute verbetert en de hoogwaterbescherming versterkt.

Bekijk het project  >>

Traject A12 Utrecht-Veenendaal opgeleverd - januari 2013

De kunstwerken van de A12 op het traject Utrecht-Veenendaal zijn in januari opgeleverd. De uitbreiding van de A12 met extra rij- en spitsstroken vereiste een aanpassing van de aanwezige kunstwerken. De bestaande viaducten, onderdoorgangen, geluidsschermen en andere voorzieningen rondom de uitbreiding zijn aangepast en er zijn een aantal nieuwe kunstwerken, waaronder twee ecoducten, toegevoegd.

Bekijk het project  >>

IJsselbrug wint Ingenieurspreis des Deutschen Stahlbaues 2013! - januari 2013

De IJsselbrug heeft de Ingenieurspreis des Deutschen Stahlbaues 2013 in de categorie bruggen gewonnen! De jury noemt het "een technisch geavanceerde, architectonisch baanbrekende spoorbrugconstructie in staal".

Bekijk het project  >>

Boek Hanzelijn gepubliceerd - december 2012

Ter gelegenheid van de oplevering van de nieuwe Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle is het boek 'Hanzelijn; Oude en Nieuwe Land verbonden' gepubliceerd. In het boek staat een uitgebreid interview met architect Paul Wintermans over de IJsselbrug.

Bekijk het project  >>

Hanzelijn geopend - december 2012

Op 6 december is de Hanzelijn officieel geopend door koningin Beatrix. De Hanzelijn is een nieuwe spoorverbinding tussen Lelystad en Zwolle, waarvan de dienstregeling op 9 december start. De door QWA ontworpen IJsselbrug is onderdeel van de route.
Bekijk hier een filmpje over de Hanzelijn

Bekijk het project  >>

Onderdoorgang IJdoornlaan opengesteld - november 2012

De doorgang onder de Singelbrug en fietsonderdoorgang IJdoornlaan is opengesteld voor fietsers en voetgangers. Kenmerkend voor de onderdoorgang is een modern gewelf met geel mozaïek over het water en zijbeuken van metselwerk. Eind 2013 worden alle werkzaamheden van het project afgerond.

Bekijk het project  >>

Europol wint vastgoedprijs FIABCI! - november 2012

Het hoofdkantoor van Europol in Den Haag heeft de Prix d'Excellence in de categorie kantoren gewonnen! De prijs wordt georganiseerd door de vastgoedvereniging FIABCI. Het juryrapport: "Het betrekkelijk grote complex is bijna onmerkbaar in de gevoelige stedelijke omgeving opgenomen..."

Bekijk het project  >>

Boek De Nederlandse brug - 40 markante voorbeelden verschenen - november 2012

Op 24 oktober is het boek De Nederlandse brug - 40 markante voorbeelden gelanceerd. Bij de presentatie van het boek gaf Paul Wintermans een lezing over de door QWA ontworpen bruggen. In het boek is de IJsselbrug bij Zwolle opgenomen.

Bekijk het project  >>

Eerste kunstwerken A15 worden zichtbaar - november 2012

De eerste kunstwerken van het tracé A15 Maasvlakte - Vaanplein worden zichtbaar! De A15 verbindt het Rotterdamse haven- en industriegebied met het achterland. Vanwege toenemende bedrijvigheid wordt de capaciteit van het tracé uitgebreid. QWA is verantwoordelijk voor de vormgeving en esthetische ontwikkeling van alle kunstwerken op het tracé, waaronder ook de nieuwe Botlekbrug(tracé).

Bekijk het project  >>

IJsselbrug wint Nationale Staalprijs 2012! - oktober 2012

De IJsselbrug bij Zwolle heeft donderdag 4 oktober de Nationale Staalprijs 2012 gewonnen! De fiets- en spoorbrug kreeg de prijs in de categorie infrastructuur. De rode IJsselbrug is een indrukwekkende, 926 meter lange stalen brug, die opvallend in het groene landschap staat.

Bekijk het project  >>

Uyllanderbrug geplaatst - september 2012

Zaterdag 15 september is de Uyllanderbrug op zijn pijlers gezet. De brug van 150 meter is in één keer over het Amsterdam-Rijnkanaal geplaatst. Het is onderdeel van de Oostelijke Ontsluiting van IJburg, die IJburg met de snelwegen A1 en A9 verbindt.

Bekijk het project  >>

Renovatie Villa Kolf afgerond - september 2012

Het woonhuis van de familie Kolf in Numansdorp is opgeleverd. Het betreft de renovatie van een voormalig waterschapshuis uit omstreeks 1830. Aan het rijksmonument is een nieuwe uitbreiding gerealiseerd die geheel voldoet aan de toekomstige woonbehoefte van de bewoners.

Bekijk het project  >>

Renovatie nieuw Hoofdkantoor Portaal afgerond - zomer 2012

Deze zomer is de renovatie van het nieuwe hoofdkantoor van woningcorporatie Portaal in Utrecht afgerond. Het verouderde kantoorgebouw is gerevitaliseerd tot een modern duurzaam gebouw voor 'het nieuwe werken'. Het project is binnen een half jaar ontworpen en uitgevoerd.

Bekijk het project  >>

IJsselbrug genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2012 - juli 2012

De nieuwe fiets- en spoorburg over de IJssel bij Zwolle is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2012 in de categorie infrastructuur. De brug is onderdeel van de Hanzelijn Lelystad - Zwolle en vervangt de oude spoorbrug waarvan de doorvaart te laag was. De winnende projecten worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag op 4 oktober 2012 in Hangaar 2 in Katwijk.
http://www.nationalestaalprijs.nl

Bekijk het project  >>

Sluisdeur keersluis Heumen geplaatst - juli 2012

In Heumen is de sluisdeur van de nieuwe keersluis geplaatst. Onder toeziend oog van een paar honderd toeschouwers plaatste een drijvende hijskraan de sluisdeur van 200 ton tussen de twee heftorens. De nieuwe keersluis en sluiskolk te Heumen zijn onderdeel van de Maasroute, waarlangs Rijkswaterstaat de vaarroute verbetert en de hoogwaterbescherming versterkt.

Bekijk het project  >>

Hoofdkantoor Europol haalt finaleronde BNA Gebouw van het Jaar - mei 2012

Het project behaalde één van de vier finaleplekken van de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012. Citaat uit het jury rapport: 'Het internationale hoofdkantoor van Europol maakte indruk vanwege zijn stoere welsprekendheid, zijn ongekend hoge kwaliteit en geraffineerde inpassing in een gevoelige context. Nederland mag trots zijn op een gebouw met deze kwaliteit, vindt de jury.' Villa 4.0 van Dick van Gameren heeft de 1e prijs gewonnen.

Bekijk het project  >>

De nieuwe snelweg A74 Venlo-Duitse grens is geopend - april 2012

Met de onthulling van zwerfkeien op de grens tussen Venlo-Tegelen en Duitsland hebben minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en haar Duitse collega's Ramsauer en Voigtsberger de nieuwe snelweg die de A73 verbindt met de Duitse A61 officieel open verklaard. Quist Wintermans Architekten heeft op dit traject de kunstwerken ontworpen, waaronder de fietsbrug Egypte.

Bekijk het project  >>

QWA, Dura Vermeer en ABT winnen Design & Build tender Fietsbrug Voldijk - maart 2012

QWA, Dura Vermeer en ABT hebben de Design & Build tender van de Fietsbrug Voldijk gewonnen. Deze nieuwe fietsbrug gaat ten westen van Tilburg over het Wilhelminakanaal en maakt het woon-werkverkeer tussen woonwijk Reeshof en bedrijventerrein Vossenberg mogelijk.

 

Hoofdkantoor Europol genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar! - maart 2012

Het project dingt mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012 die op 16 mei wordt uitgereikt in Amsterdam. Citaat uit het jury rapport: "De krachtige compositie, de superstrakke gevels met fabelachtig metselwerk, de royale entree – de jury is diep onder de indruk van de grandeur en klasse van deze architectuur".

Bekijk het project  >>

BNA Gebouw van het Jaar, stem nu op Hoofdkantoor Europol! - februari 2012

309 gebouwen zijn ingezonden voor BNA Gebouw van het Jaar 2012. Ze dingen allemaal mee naar de publieksprijs. Het gebouw met de meeste 'likes' op Facebook wint de publieksprijs. Stemmen kan tot en met 30 april 2012.

Bekijk het project  >>

De Rijnhavenbrug te Rotterdam is feestelijk geopend - februari 2012

De Rijnhavenbrug, die Katendrecht en de Wilhelminapier verbindt, is woensdag 8 februari officieel geopend door wethouder Karakus, Brigitte Kaandorp en Dolf Jansen. De ranke vorm van de fiets- en voetgangersbrug is geïnspireerd op de kranen van de vroegere Rotterdamse haven.

Bekijk het project  >>

QWA lanceert vernieuwde website - februari 2012

Welkom op onze vernieuwde website. U vindt de projecten in een overzichtelijke structuur en kunt eenvoudig de projectdocumentatie downloaden. Veel kijk- en leesplezier!

 

A2 Knooppunt Holendrecht en Oudenrijn wint Betonprijs 2011 - januari 2012

De A2 is volgens de jury een "project dat in hoge mate rekening houdt met de omgeving. Daar waar we allemaal uit eigen ervaring kunnen zien dat het op vele plaatsen mis kan gaan, zijn de ontwerpers er hier in geslaagd, om een gesamtkunstwerk te realiseren". De prijs werd uitgereikt in de categorie Beton en Samenleving.

Bekijk het project  >>

QWA geselecteerd voor prijsvraag hoofdkantoor Eurojust - januari 2012

QWA is als onderdeel van designteam Casa Jusitia geselecteerd voor de meervoudige opdracht voor het nieuwe hoofdkantoor voor Eurojust in Den Haag. Deze justitiële organisatie vertegenwoordigt 27 Europese landen en heeft als hoofdtaak het bevorderen van vrijheid, veiligheid en gerechtigheid binnen de Europese Unie.

 

QWA en Dekker/Ooms winnen Design & Construct tender Brug nabij Muiden - dec 2011

Er komt een nieuwe brug over De Vecht net ten zuiden van de huidige brug van de A1. De brug is bedoeld om het lokale en het doorgaande verkeer over de A1 van elkaar los te koppelen en maakt het mogelijk om het centrum van Muiden verkeersluw te maken. De tender is een samenwerking met aannemerscombinatie K. Dekker B.V. en Ooms construction B.V.

 

Collectiecentrum Amsterdam Museum opgeleverd - oktober 2011

Op 27 oktober is het nieuwe Collectiecentrum van het Amsterdam Museum in gebruik genomen als depot. Het centrum in Amsterdam-Noord is ontworpen door Wim Quist van Quist Wintermans Architekten. Vanaf 2012 is het mogelijk om in dit gebouw op afspraak de collectie van het Amsterdam Museum te bezichtigen.

Bekijk het project  >>

Hoofdkantoor Europol geopend door Hare Majesteit de Koningin - juli 2011

Hare Majesteit Koningin Beatrix opende op 1 juli het nieuwe hoofdkwartier van Europol in Den Haag. Zij onthulde in aanwezigheid van honderden personeelsleden en gasten een plaquette ter herinnering aan deze officiële opening. Het hypermoderne gebouw is ontworpen door Quist Wintermans Architekten en biedt geavanceerde faciliteiten voor de uitwisseling van criminele informatie tussen politieorganisaties in Europa.

Bekijk het project  >>