Woontoren Belvedère Magnus, Nijmegen
Woontoren Belvedère Magnus, Nijmegen
Woontoren Belvedère Magnus, Nijmegen
Woontoren Belvedère Magnus, Nijmegen
Woontoren Belvedère Magnus, Nijmegen
Woontoren Belvedère Magnus, Nijmegen

Woontoren Belvedère Magnus, Nijmegen

Het ontwerp van de woontoren is tot stand gekomen binnen een besloten prijsvraag. Het ontwerp zou als startpunt dienen voor de verdere discussie over ontwikkelingen aan de overzijde van de Waal. Belvedère Magnus wil een directe relatie aangaan met het restaurant Belvedère en het Valkenhof aan de overzijde van de rivier.

De noestige vormen van basement, lijf en kop, het bruine metselwerk en de loopbrug naar de entree maken de overeenkomst onmiskenbaar. Ze zijn als het ware geklonken aan de plek als “Wachters aan de rivier”. Belvedère Magnus wordt opgenomen in de routing van fietsers en voetgangers tussen de Waalsprong en de binnenstad. “De Waalsprong” wordt als een volwaardig deel van Nijmegen bevestigd..

Opdrachtgever: Grond Exploitatie Mij Waalsprong
Omvang: Woontoren
Prijsvraag

architekten pdf