Villa's, Bilthoven
Villa's, Bilthoven
Villa's, Bilthoven
Villa's, Bilthoven
Villa's, Bilthoven
Villa's, Bilthoven
Villa's, Bilthoven
Villa's, Bilthoven

Villa's, Bilthoven

In een lommerrijke villawijk in Bilthoven is op het landgoed waar eens Huize Woudzang stond plaatsgemaakt voor zes villa´s. De lange oprijlaan die leidt tot aan het midden van het landgoed is behouden. Door de villa’s op het einde hiervan te groeperen in een cirkelvormige opzet is iedere woning voorzien van een royale tuin. De woningen zijn gelijk van opzet en gespiegeld aan elkaar geschakeld. De voorgevel definieert door haar concave vorm het gemeenschappelijke entreeplein. Het geheel is ontworpen als een eenheid, een plastisch gevormde sculptuur van baksteen. De divergerende opzet is benut voor een extra brede woonruimte aan de tuinzijde. Dit garandeert maximale privacy en optimaal zicht op de uitwaaierende tuin.

Opdrachtgever: Woudsangh bv
Omvang: 6 geschakelde villa’s
Realisatie: 2001

architekten pdf