Villa’s Kos-Wintermans, Eersel
Villa’s Kos-Wintermans, Eersel
Villa’s Kos-Wintermans, Eersel
Villa’s Kos-Wintermans, Eersel
Villa’s Kos-Wintermans, Eersel
Villa’s Kos-Wintermans, Eersel
Villa’s Kos-Wintermans, Eersel
Villa’s Kos-Wintermans, Eersel

Villa’s Kos-Wintermans, Eersel

Dichtbij het historische centrum van het Brabantse dorp Eersel zijn in een voormalige boomgaard twee villa’s gerealiseerd. De twee volumes volgen het ritme van de bestaande bebouwing, zijn duidelijk verschillend van vorm, maar vormen toch één compositie. Vanaf de entreepartij is een glimp op te vangen van de royale achtertuinen waarop beide woningen zijn georiënteerd. Villa Kos is compact met een hoge woonkamer en een tonvormig dak. Villa Wintermans bestaat uit een voorhuis en een achterhuis. De achtervleugel doet tevens dienst als geluidsscherm voor de ringweg van het dorp.

Opdrachtgever: Kos - Wintermans
Omvang: 2 villa’s
Realisatie: 1998