Het Rondje Weerwater officieel geopend

Het Rondje Weerwater, een vijf kilometer lange loop- en fietsroute, wordt vandaag (9 maart) officieel geopend! De Weerwaterbrug, ontwerp van QWA, is het pareltje langs deze route.

Gerealiseerd in opdracht van de Gemeente Almere en gebouwd door Strukton Civiel in samenwerking met Antea Group (constructie), vormt de brug een verbinding tussen het bestaande Lumièrepark en het Floriadeterrein.

Door de kronkelende vorm biedt de brug afwisselend vergezicht op de omgeving van Almere. Op twee punten heeft Quist Wintermans Architekten ‘balkons’ ontworpen. Deze zweven boven het water en zijn voorzien van zitplekken die vormgegeven zijn als grote stenen. Het leuningwerk is gemaakt van duurzaam bamboecomposiet.

Atelier LEK is verantwoordelijk voor het dynamisch lichtplan, dat de verschijningsvorm van de brug versterkt en tevens de invloed van verlichting op de omgeving minimaliseert.

De brug is het resultaat van een prijsvraag waarin de gemeente vooral de duurzame uitgangspunten waardeerde van het ontwerp en de inwoners van de stad de belevingswaarde.