Weerwaterbrug opgeleverd

Onlangs hebben we samen met Strukton Civiel de Weerwaterbrug in Almere aan de gemeente opgeleverd. We zijn trots op het eindresultaat.

Toen we begonnen aan het ontwerp, hadden we niet verwacht dat we een betonnen brug als meest duurzaam ontwerp zouden bedenken. Maar nu hij er staat en met de kennis dat de brug meer dan honderd jaar kan blijven staan, lijkt het niet meer dan logisch.

Het is mooi om te zien hoe de brug nu al aanvoelt alsof hij hier zo hoort. Dit wordt alleen nog maar beter als ook al het groen rondom de brug weer volwassen is. Het organische lijnenspel van aan de onderzijde van de brug is niet eenvoudig geweest om te maken, maar door slimme idee├źn in het ontwerpteam, is het zeer goed gelukt. Het Bamboe composiet van de hekwerken en de zitelementen op de verblijfplekken, passen goed bij de brug en zullen mooi oud worden.

Na de bijzondere selectie waarin de bewoners van Almere hebben mogen kiezen, zijn we blij hoe dicht het eindresultaat bij de eerste tekeningen is gebleven. Ondanks dat gedurende het traject bleek dat we de constructie wijze moesten veranderen, heeft het hele team zich ingezet om de in het ontwerp uitgesproken ambities waar te maken. Het is bijzonder om te merken dat iedereen bij het project betrokken van Opdrachtgever tot de betonvlechters buiten, met plezier en aandacht het werk goed heeft willen maken. Het is ook heel bijzonder om te zien dat Strukton de brug bijna volledig met eigen mensen en bedrijven heeft gebouwd. Je zou eigenlijk willen dat alle projecten zo lopen. Binnenkort komen de foto’s op onze website.