A2 Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is een belangrijke stadsuitbreiding van Utrecht. Om dit stadsdeel goed te verbinden wordt de Rijksweg A2 overbouwd in opdracht van Rijkswaterstaat.

De verkeersader vormt niet langer een barrière. Dit overbouwen gebeurt middels een tunnelconstructie op maaiveldniveau waar bovenop een zandpakket wordt aangebracht. Behalve de twee tunnelmonden zijn er twee dienstgebouwen zichtbaar, Zuid en Centrum. Achter de zuidelijke tunnelmond bevindt zich dienstgebouw Zuid, geïntegreerd in de tunneltoerit. Het dienstgebouw Centrum staat op de tunnel, middenin het toekomstige centrum van Leidsche Rijn.

Fotografie door: Luuk Kramer, Irvin van Hemert en QWA

Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
Omvang: 1650 m
Status: Gerealiseerd
Locatie: Utrecht
Nominatie: Betonprijs 2013

De zuidelijke tunnelmond presenteert zich naar de stad als een mooie gebogen wand van beton, licht van kleur met natuurstenen noppen.

Het dienstgebouw krijgt de functie van stadspodium. Het decor van het podium is een glasmozaïek waarop de plattegrond van Leidsche Rijn is afgebeeld.

Architectuur
Infrastructuur

Geen resultaat

We hebben geen projecten om te tonen met de huidige selectie aan filters. Pas 1 of meerdere filters aan om andere projecten te zien.