Hoofdkantoor Europol

Het hoofdkantoor van Europol maakt deel uit van The Hague World Forum, een zone voor internationale organisaties, en is gerealiseerd in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf.

Fotografie door: Janine Schrijver en QWA

Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Omvang: 32.000 m2
Status: Gerealiseerd
Locatie: Den Haag
Prijs: FIABCI Prix d’Excellence The Netherlands Awards 2012
Genomineerd: BNA Gebouw van het Jaar 2012

De kantoren zijn gevestigd in vier schijfvormige volumes die op de onderste conferentie verdiepingen onderling met elkaar verbonden zijn.

Van de buitenkant presenteert het gebouw zich als één sculptuur van zilvergrijze geglazuurde stenen met grote uitgesneden ramen.

Omdat de beveiligingseisen voorschrijven dat het publiek op enige afstand van het gebouw moet blijven, hebben we het omringende landschap zoveel mogelijk met ‘vriendelijke barrières’ ontworpen.

Het is niet alleen één van de beste politiegebouwen van Europa, het is in alle opzichten heel imposant. Hiermee maken we een statement naar de politieke officials en het publiek, hier staat het huis van de Europese politieorganisatie. Het past dus bij het image en profiel van onze organisatie. De symbolische betekenis daarvan is niet te onderschatten.

Directeur van Europol

Architectuur
Infrastructuur
Thema

Geen resultaat

We hebben geen projecten om te tonen met de huidige selectie aan filters. Pas 1 of meerdere filters aan om andere projecten te zien.