Keersluis Limmel

Met de aanpak van het Julianakanaal als onderdeel van de Maaswerken komt de bestaande Keerschutsluis te vervallen om plaats te maken voor een keersluis met een grotere doorvaartopening.

Fotografie door QWA en Besix

Opdrachtgever: Rijkswaterstat
Omvang: 77 m
Status: Gerealiseerd
Locatie: Limmel
Nominatie: Betonprijs 2003

De architectonische kwaliteit van de Nederlandse waterwerken kenmerkt zich door rationaliteit, puurheid en soberheid, waarbij naturel beton en staal de belangrijkste materialen zijn. Voor deze kering zoeken we aansluiting bij deze traditie om de herkenbaarheid van deze werken te continueren waarbij we de nieuwe technische ontwikkelingen gebruiken om verdere stappen te zetten. Ook willen we met de vormgeving de beschouwer duidelijkheid geven over de werking van het kunstwerk en de constructieve krachten die er spelen.

Aan weerszijden van de vaargeul langs de heftorens is er een aanvaarbeveiliging voorzien in de vorm van een betonnen wand waarop Hakorit wrijfhout in horizontale banen is aangebracht.

Architectuur
Infrastructuur
Thema

Geen resultaat

We hebben geen projecten om te tonen met de huidige selectie aan filters. Pas 1 of meerdere filters aan om andere projecten te zien.