Kortkruis Eersel

In overeenstemming met het stedenbouwkundig ontwerp zijn de 22 woningen aan de Hongerman verdeeld in drie bouwstroken in elkaars verlengde, van zeven, acht  en zeven woningen. Het stedenbouwkundig plan is als duurzaamheidsproject opgezet. Zonnecollectoren verzorgen de warmwatervoorziening. De woningen hadden bij oplevering in 2001 een epc-waarde lager dan 1.

De Hongerman is een bomenlaan met een breed profiel, die aan de zuid-oostkant door de 22 woningen wordt begrensd met een gevel van drie verdiepingen hoog. De gevel van de eerste en tweede verdieping vormt een afwisselend geknikt, meanderend vlak, dat in een doorgaande beweging de volle lengte van de laan begeleidt. Vanwege het lessenaarsdak aan de andere kant van de gevel  varieert de gevel bij elke knik in hoogte. Op de begane grond is de voorgevel opener en ontvankelijker van karakter.

In aansluiting op de tuin is een overdekt terras gevormd dat als een hoge buitenruimte tegen de achtergevel aanligt. Door het aanbrengen van een extra glasconstructie kan een wintertuin worden gerealiseerd, een klimaatzone tussen binnen en buiten, die bijzondere gebruiksmogelijkheden en milieuvoordelen oplevert.

Fotografie door: ?

Opdrachtgever: Woningstichting de Zaligheden
Omvang: 22 eengezinswoningen
Status: Gerealiseerd
Locatie: Eersel

Architectuur
Infrastructuur
Thema

Geen resultaat

We hebben geen projecten om te tonen met de huidige selectie aan filters. Pas 1 of meerdere filters aan om andere projecten te zien.