Forumgebouw Wageningen University & Research

Het Forumgebouw is het centrale onderwijsgebouw, ontwikkeld in het kader van de herhuisvestingplannen van Wageningen University & Research en maakt onderdeel uit van de Wageningen Campus.

Fotografie door QWA, Janine Schrijver en Christiaan Richter

Opdrachtgever: Wageningen University & Research
Omvang: 35.500 m2
Status: Gerealiseerd
Locatie: Wageningen
Nominatie: Daylight Award 2008

Het gebouw is te vergelijken met een kasteel. Deze architectonische typologie maakt het mogelijk om te gaan met de schijnbare tegenstelling tussen de programmatische diversiteit en de stedenbouwkundige wens om een object te realiseren. Het kasteel is aan de buitenzijde eenduidig en monoliet.

Om het intensieve gebruik en toekomstige wijzigingen van het (onderwijs)programma goed te kunnen doorstaan, wenden we klassieke geometrische vormen en een duurzame materialisering aan. Het programma omvat onderwijsruimten, collegezalen, laboratoria, de universiteitsbibliotheek, een Hogeschool en restauratieve voorzieningen voor de gehele campus.

Aan de binnenzijde is het complex, met binnenplaatsen, pleinen, straten en bruggen. Via het atrium bereikt voldoende licht en lucht het hart van het gebouw.

Architectuur
Infrastructuur
Thema

Geen resultaat

We hebben geen projecten om te tonen met de huidige selectie aan filters. Pas 1 of meerdere filters aan om andere projecten te zien.